2019-05-19 06:50:37• hírek • Bede Emőke

Hatalmas bírságot kapott az egyik szatmári cukrászda

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Szatmár Megyei Álletegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság az elmúlt héten 94 olyan ellenőrzést tartott, melyek főként az élelmiszerek előállítását, feldolgozását, raktározását vagy épp kereskedelmi forgalomba hozását érintették.

Ennek megfelelően a vizsgálatok célkeresztjében a vágóhidak, a hús- és tejfeldolgozó egységek, a közétkeztetési egységek, élelmiszerpiacok, szupermarketek, pékségek, cukrászdák és csomagolóegységek álltak – tájékoztatta a Szatmár.ro-t a DSVSA. Az említett helyszíneken nem csak azt ellenőrizték, mennyire tartják tiszteletben a megfelelő csomagolásra és tárolásra való előírásokat, hanem azt is, hogy milyen higiéniai körülmények között tartják az élelmiszereket, illetve a felhasználásra már nem kerülő melléktermékektől miként szabadulnak meg. Mindemellett néhány ellenőrzéshez az ANAF is csatlakozott: a közös akciók célja az illegális zöldség- és gyümölcskereskedelem felszámolása volt.


A kontroll során tapasztalt hiányosságok és mulasztások okán a DSVSA munkatársai öt írásbeli figyelmeztetést osztottak ki két szárazberki, egy szatmári, egy túrterebestelepi és egy gombáspusztai személynek, akik anélkül árulták az általuk megtermelt zöldséget és gyümölcsöt, hogy az alapvető higiéniai szabályokat betartották volna. Sokkal rosszabbul járt azonban egy szatmárnémeti cukrászda, mely egy 10 ezer lejes bírságot kapott, mert az általa eladásra bocsátott termékeket olyan helyiségben árulta, mely nem is rendelkezett erre vonatkozó hatósági engedéllyel. (Az igazgatóság nem hozta nyilvánosságra az érintett üzlet nevét.)


Legfrissebb közleményében emellett a DSVSA arra is figyelmezteti a vásárlókat, hogy a meleg beköszöntével a hús- és tejtermékeket, a zöldségeket és gyümölcsöket kétszer is ellenőrizzék megvásárlás előtt, ugyanis ilyenkor e termékek sokkal könnyebben megromlanak, emberi fogyasztásra alkalmatlanná válnak. Ha tehát szeretnénk elkerülni egy alapos gyomorrontást, érdemes megszívlelni a hatóság tanácsát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: